Gastenboek

Klik hier om uw reactie in het gastenboek in te voeren.
-------------------------------------------------------------

Naam: uMXzM2KDXv
Datum: 2-07-2016
Reactie: What a pleasure to find someone who idetfinies the issues so clearly
----------
Naam: Bas Hendriksen
Datum: 17-04-2012
Reactie: Op zaterdag het boek gekocht, op zondag middag ervan genoten en achter elkaar uitgelezen.
Wat een mooie manier om de verschillende krachten en machten en hun rol in enige samenleving
weer te geven.
Een heel leuk en nuttig boek voor jong en oud! Gefeliciteerd met dit debuut boek.
----------
Naam: Danielle Teijn en Janne Jet
Datum: 24-02-2012
Reactie: Wij kennen Stek nu ook. Met veel plezier hebben we de avonturen van Stek gelezen, het is een eigentijds boek waarin de waarden van een klassiek kinderboek bewaard zijn gebleven. Helaas kennen we de woonomgeving van Stek niet, dan zou het zeker nog meer belevingen oproepen. Janne Jet vindt het heel knap dat je een echt boek hebt geschreven en wil later ook schrijfster worden. Stek gaat mee naar school en zal goed van pas komen bij de dierkunde periode die ik binnenkort ga geven. Dank voor dit leuke cadeau, het is een aanwinst in onze collectie.
----------
Naam: Judith Bunnik
Datum: 9-01-2012
Reactie: Op 18 november 2011 hadden wij een echte schrijver in de klas! Jaap Coenraads kwam bij onze groep (3a van de Paus Johannesschool in Spijkenisse) op bezoek. Hij heeft de kinderen vertelt over Stek de Egel en zijn grappige vriendjes. Wat kan Jaap mooi en boeiend vertellen! De kinderen hingen aan zijn lippen en gingen helemaal in het verhaal op.. Het is grappig en spannend tegelijk! Erg leuk!

Mijnheer Coenraads heel erg bedankt voor het heerlijke uurtje namens alle kinderen van 3A, (juf) Judith
----------
Naam: Ilse Brand
Datum: 24-09-2011
Reactie: Ik heb het boek van Jaap gekregen tijdens een aangenaam diner verzorgd door Margriet. Trots mag ik zijn, want hij heeft voor mij een persoonlijke boodschap toegevoegd. Ik ben gaan lezen, niet iedere dag, en heb het nog niet uit. Ondanks mijn leeftijd 'pakt' dit verhaal mij. Niet alleen, omdat ik van dieren houdt, maar de namen van de egels, de wetenswaardigheden die ik nog niet kende van egels, zoals met de vleug mee aaien en het feit dat ook bij egels de waanzin van de dag blijkbaar niet anders is dan die bij ons :-) Ook het Gors, de Hoeksche Waard, uit het perspectief van een klein egeltje beschreven vind ik geweldig. Kortom, ik lees het uit met veel plezier. Dank je voor dit kado Jaap!
----------
Naam: Mariëtte de Koning, oud klasgenoot
Datum: 9-08-2011
Reactie: Jaap, wat heb je een origineel boek geschreven!
Ik heb het met plezier gelezen en als mijn kleinkinderen groot genoeg zijn om het te begrijpen, ga ik het hen zeker voorlezen.
Het boek ziet er heel aantrekkelijk uit, vrolijk groen met mooie tekeningen.
In onze tuin loopt een egel rond, die we inmiddels vernoemd hebben naar Stek!

----------
Naam: Jochim Geldens
Datum: 28-06-2011
Reactie: Ik heb het boekje gekregen en in één ruk uitgelezen. Ook voor volwassenen een leuke (dubbele) verhaallijn. Het feit dat de egels zo modern zijn met hun smartphones en geestverruimende middelen maakt het extra leuk.
Toen ik in de regio Rotterdam een leuk kadootje moest verzinnen voor een zakelijke relatie heb ik niet lang getwijfeld. Op de 30 weggegeven boeken heb ik heel veel leuke reacties gehad!
----------
Naam: Shirley Dofferhoff
Datum: 23-06-2011
Reactie: Wat een leuk boek! In eerste instantie heb ik maar een paar verhaaltjes gehoord omdat we onze jongste dochter graag om de beurt voorlezen voor het slapen gaan. Maar aangezien ik toch wel erg benieuwd was hoe en een ander nou precies zou aflopen heb ik het boek zelf gelezen.
Helaas ben ik niet bekend met de Hoeksche Waard ( duidelijk iets om snel verandering in te brengen! ) vond ik ondanks deze "handicap" de beschrijving van de omgving en natuur heel erg beeldend.
Wat ik heel grappig vond was de fantasie dat egels ook "stress" hebben omdat ze zich zorgen maken om rare beslissingen van de Gemeente en al zo modern zijn dat ze druk telefoneren en sms-en met elkaar.
Stek is een echte held, hij is een heel coole egel.

Ik verraad hier verder niets meer, maar ik raad iedereen aan dit leuke boekje zelf ( voor ) te lezen.

----------
Naam: Romy Dofferhoff 9 jaar
Datum: 23-06-2011
Reactie: Ik vond het een heel leuk boek, het was heel spannend maar nooit eng
en Stek de Egel was niet bang. Het was romantisch omdat Chocolalla bezorgd was om Stek. Stek was ook heel slim omdat hij een goed plan bedacht om niet te hoeven vechten.

Groetjes
Romy
----------
Naam: Wathne
Datum: 19-06-2011
Reactie: Stek de Egel is een prachtig debuut van Jaap Coenraads.
De vertelling van Stek grijpt je en is leuk om te lezen, spannend om naar te luisteren en laat zien welk positief resultaat bereikt kan als we samenwerken, al zijn we op het eerste gezicht verschillend.

Ook is het een weerspiegeling van de complexiteit van de moderne samenleving en zou daarom op elke school in Nederland gebruikt kunnen worden om op eenvoudige wijze met kinderen te bespreken wat de tegenstrijdige belangen in een maatschappij kunnen zijn en consequenties van ons handelen.

Voor mij bevestigt het vooral wat ik na 15 jaar de wereld rondgereisd te hebben zo langzamerhand begin te begrijpen; geluk vinden we niet ergens ver weg, maar creëren we om ons heen. Met z'n allen.
----------
Naam: Mark Wotte
Datum: 17-06-2011
Reactie: Het op een regenachtige vrijdagmiddag in een keer uitgelezen avontuur 'Stek de Egel bracht me al snel in een heel andere wereld.
Natuurlijk, de Hoekse Waard en Het Gors spraken tot de verbeelding, maar het 'sprookjesachtige-realistische' avontuur van Stek deed me denken aan allerlei hedendaagse taferelen en gewoontes maar ook verdwalen in de wereld van dieren in de natuur om ons heen.

Een verrassend 'tot de verbeelding sprekend' boekje. Op zich al knap bij een debuut.
Kunstig en gemakkelijk lezend geschreven zodat je je al lezende imagineert hoe het eruit zou zien.......Stek opgerold om zich tegen Levi te beschermen, of een klef onderonsje tussen Chocolalla en Stek :-) !

Well done Jaap en op naar een volgend avontuur !


----------
Naam: Jan van Alebeek
Datum: 8-06-2011
Reactie: Wat een leuke manier om de natuur in de Hoeksche Waard aandacht te geven met de avonturen van Stek de Egel. Schrijver Jaap kiest voor een afwisselende stijl en houd de aandacht van de lezer vast. Illustrator Hans verdient ook een dikke pluim.
Mijn kleindochter van 15 maanden heeft momenteel uitsluitend belangstelling voor het mobieltje van Stek. Verheug me al op het moment dat zij het verhaal begint te begrijpen en wij samen de avonturen gaan beleven. Voor dat moment ligt een exemplaar voor haar klaar.
Een aanrader voor iedere opa en natuurliefhebber.
----------
Naam: egbert scholten
Datum: 19-05-2011
Reactie: Ook voor een opa is het een boeiend verhaal om de kleinkinderen voor te lezen over Stek de Egel. Voor mij tevens een reden om mijn collega's met (klein)kinderen dit kinderboek kado te doen. Erg leuk gedaan door Jaap!!
----------
Naam: Monique Koster
Datum: 19-05-2011
Reactie: Een leerzaam en spannend geschreven boek! Mijn kinderen (4 en 6) zijn nog wat jong, maar al wel geïnteresseerd in de natuur. Straks zullen ze er vast met plezier uit lezen!

----------
Naam: Pim Veth
Datum: 17-05-2011
Reactie: "de avonturen van Stek de Egel". Wat een geweldig boek, met prachtige illustraties. Geschreven op een mooie, meeslepende wijze. Op sommige momenten ben je gewoon Stek!
Snel produceren als kinderserie op televisie! Stek de Egel zal niet misstaan tussen gerenommeerde kinderseries.
----------
Naam: Antonio Geldens
Datum: 16-05-2011
Reactie: HEB HET MET PLEZIER GELEZEN. JAAP COENRAADS HEEFT EEN GROTE DUIM:GOEDE FANTASIE EN GEBRUIKT KENNIS VAN NATUUR EN OMGEVING MOOI IN ZIJN BOEK. EN DAN NOG TWEE VERHAALLIJNEN; DAT MAAKT HET INTERESSANT.

VIND ZIJN BOEKJE BOVENAL FRIS EN MOOI UITGEGEVEN. HELE FRAAIE TEKENINGEN. PROFESSIONEEL.

Antonio Geldens, bosbouwkundig ingenieur
----------
Naam: Elisabeth Weststrate-Hoen
Datum: 16-05-2011
Reactie: Beste Jaap,

Nou, dat was een spannend avontuur! Ik had nog niet eerder de tijd ervoor genomen maar nu heb ik het boek met onderbreking van een maaltijd aan een stuk door uitgelezen. De ene keer waande ik mij in de "grote mensenwereld" en de andere keer zat ik met Stek op het plankje naar Tiengemeten. Geweldig. Voor mijzelf vond ik het mooi meegenomen dat ik het Gors en Tiengemeten een beetje ken en daardoor gewoon “meereisde.” Voor een goede vriendin van ons die hovenier is bij Villa Augustus in Dordrecht gaat dit als geschenkje mee.

Elisabeth Weststrate-Hoen en mede namens Chris Hoen (docent klassieke talen)
----------
Naam: Annelies Tameeris
Datum: 28-04-2011
Reactie: Jaap Coenraads schreef met De avonturen van Stek de egel een prachtig boek, dat geschikt is voor jong en oud, over egels en hun leefomgeving. Hoewel de schrijfstijl van Coenraads enigszins moeilijk is voor kinderen onder de acht jaar, is het verhaal spannend en leerzaam. Bovendien is het boek zeer goed inzetbaar in schoolprojecten over o.a. egels en natuurbehoud. De auteur is zelf een prima gastspreker en doet ook scholen aan. Hij weet daarbij zijn verhaal af te stemmen op de doelgroep. Zo vertelt hij bij een jong publiek, bijvoorbeeld kleuters, vooral vanuit zichzelf. In de hogere groepen is De avonturen van Stek de egel een ideaal educatief voorleesboek.
Jaap Coenraads weet met zijn boek betrokkenheid en nieuwsgierigheid te wekken bij kinderen. Bovendien gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Egelopvang Hoeksche Waard.

Annelies Tameeris, Lerares groep 1/2 van o.b.s. De Dubbeldekker, Numansdorp


----------
Naam: Jetty Scholten-Coenraads
Datum: 28-04-2011
Reactie: Vanzelfsprekend ben ik apetrots op mijn vader dat hij een heus kinderboek heeft geschreven. Maar de avonturen van Stek is ook echt een leuk boek! En het is bovendien erg mooi geïllusteerd. Alhoewel mijn dochter Marit nu nog erg klein is weet ik zeker dat ze er later veel plezier aan zal beleven wanneer we het aan haar voorlezen. We zijn nu al dol op Stek. Echt een aanrader voor alle ouders ;-)
----------
Naam: Roel Joosten
Datum: 27-04-2011
Reactie: Knap zoals Jaap Coenraads twee werelden met elkaar verbindt.
----------
Naam: Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Datum: 27-04-2011
Reactie: Stek is misschien wel de Nederlandse Shrek. Dit vraagt om verfilming.
----------
Naam: Eric & Yvonne, Stichting Egelopvang Hoeksche Waard
Datum: 21-04-2011
Reactie: Wij kregen er een warm gevoel van. En kippenvel toen we hoorden dat een deel van de opbrengst aan de egelopvang aan de egelopvang geschoken wordt.

----------